Zakelijk

Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van uw organisatie. Wees daarom zuinig op ze. Ellen Kant begeleidt medewerkers naar een betere gezondheid en inzetbaarheid 

Medewerkers met een ongezonde leefstijl kunnen een serieus probleem vormen voor uw organisatie. Vooral wanneer ze ouder zijn dan 40 jaar.  Daarom help ik organisaties graag bij het verbeteren van de leefstijl van hun medewerkers.

Het bevorderen van de gezondheid van medewerkers leidt tot:

  • Lager ziekteverzuim;
  • Verbeterde, duurzame inzetbaarheid voor de organisatie;
  • Meer voldoening;
  • Hogere motivatie;
  • Betere productiviteit bij de medewerker.

Kennismakingsgesprek

Door middel van een kennismakingsgesprek inventariseer ik de wensen en verwachtingen. Alles is mogelijk. Een groepstraining van een aantal sessies. Een (aantal) workshop(s) over een bepaald onderwerp. En/of aansluitend een individueel leefstijltraject voor de medewerker(s).

Centrale pijlers

Mijn manier van coachen richt zich op 4 centrale pijlers. Ten eerste gezonde voeding en ten tweede beweging. Ook slaappatroon en tot slot gedragsverandering zijn van groot belang. Deze aanpak biedt handvatten aan medewerker(s) om nieuw gedrag en nieuwe gewoontes in te passen en vast te houden.

Health-check

Aan de hand van een health-check wordt de huidige leefstijl van medewerkers inzichtelijk.

Type inter­venties bepalen

Naar aanleiding van de health-check zijn er verschillende interventies mogelijk. Dit kan individuele leefstijl-coaching zijn, maar ook groepstrainingen en/of themagerichte workshops.

Individuele leefstijl­coaching

Individuele leefstijl-coaching geeft begeleiding op maat. De medewerker wordt persoonlijk begeleid bij het proces van leefstijl-verandering.

We doorlopen dan het proces van particuliere leefstijlcoaching.

Incompany Groeps­training

Gedurende 1 jaar werken we aan persoonlijke doelen in groepslessen en persoonlijke gesprekken.

We kijken naar het verbeteren van dagelijkse gewoonten op het gebied van voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning.

Thema­gerichte work­shops*

Dit zijn een reeks interactieve workshops over bijvoorbeeld gezonde leefstijl en de zogeheten BRAVO-onderwerpen: Beweging, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning.

* De workshops worden op maat aangeboden. Ik denk graag mee hoe deze zo goed mogelijk aansluiten bij uw organisatie, uw medewerkers en uw wensen. Zo gelden voor medewerkers in ploegendiensten weer heel andere leefstijladviezen dan medewerkers met dagdiensten.

 “Eerder arbeidsongeschikt door overgewicht”

Werknemers met ernstig overgewicht lopen ongeveer 50% meer kans op definitieve arbeidsongeschiktheid dan mensen met een gezond gewicht. 

Ook voor minder ‘te dikke mensen’ is het risico verhoogd. Dat blijkt uit een meta-analyse door het MC in Rotterdam. “ Werkgevers kunnen werknemers beschermen tegen vroegtijdig vertrek uit de arbeidsmarkt.  Dit kan door middel van het aanbieden van lange termijn-interventies ter preventie van overgewicht en obesitas (..). Ook gebrek aan lichaamsbeweging verhoogt het risico op arbeidsongeschiktheid.”  Zo luidde de conclusie van de auteurs in Scandinavian Journal of Work, Environment and Health  (2013; pub 1 mei)

Leefstijlcoaches zijn specialisten die dit uitvoeren onder de werkende bevolking,

Bron: Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, juni 2013